Mersin 12. Dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, Erzurum’da yapılacak 12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi’nde Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.
Mersin’in Bozyazı Çok Programlı Lisesi öğrencisi olan Tandoğan, 5-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ve 81 il öğrenci meclisi başkanının katılacağı 12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi’ne katılmak üzere Erzurum’a gitti. Erzurum’a hareketinden önce açıklama yapan Tandoğan, Türkiye Öğrenci Meclisi’nde Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti. TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2004 yılından bu yana öğrenciler arasında hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve demokrasi kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturmak amacıyla ’Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ni yürürlüğe koyduğunu ifade eden Tandoğan, "Gerçek anlamda uygulandığı zaman yararlı bir proje. Gelecekte Türkiye’yi yönetecek ve şekillendirecek olan bizlere seçme, seçilme ve demokrasi kültürünü pratikte uygulama imkanı tanımakta” dedi.
Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlere yönelik projeyi yürürlüğe koyan kurumların iyi niyetine rağmen pratikte bazı yerel idarecilerin proje kapsamındaki çalışmalarına destek vermedikleri için aksadığını ileri süren Tandoğan, “Bazı yerel idarecilerimiz nedense bizleri pek ciddiye almamakta. Yanlış tutumları nedeniyle de biz gençlerin kendilerine karşı bakış açımızda, düşüncelerimizde olumsuz fikirler oluşmakta. Bu nedenle de yararlı bir proje bazen zararlı bir hale gelebilmektedir. Beklentimiz projeyi uygulamaya koyan kurumlar tarafından yerel idarecilerin uyarılması, 5 bölüm ve 53 maddeden oluşan Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi’nin tam olarak uygulanması. Ayrıca çalışmalarımız için bir bütçe oluşturulmasını, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin oluşturacağı komisyonlar ile kent protokolünde bizlere temsil hakkı tanınmasını ve meclis başkanlarına çalışma ofisi oluşturulmasını istemekteyiz. Bu ve benzeri taleplerimiz gerçekleştiği zaman ciddiye alındığımızı anlayacağız. ‘Kağıt üstündeki çalışmalar yeterlidir’ düşüncesine karşı olduğumuzun bilinmesini isterim. Bizler çalışmaların kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Bizlerin ciddiye alınmaması bizleri üzmekte ve gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan gençlerde olumsuz düşüncelerin oluşmasına neden olduğunun bilinmesini isterim” diye konuştu.
Erzurum’da gerçekleşecek toplantıya ilişkin bilgi veren Tandoğan, il öğrenci meclis başkanlarına toplantıda eğitim, kültür, sosyal, sanat, bilim, spor, çocuk ve gençlik konularında konuşma hakkı tanındığını, ancak bu sene belirlenen maddelerin dışında talep ve isteklerin de dile getirileceğini belirtti. Tandoğan, "Bu seneki toplantının Atatürk ve arkadaşları tarafından, milli mücadelede izlenen politikaların temelinin atıldığı, milli iradenin hakim kılındığı, milli birliğin temini ve tesisi yolunda önemli kararların alındığı şehir olan Erzurum’da yapılması biz gençler için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu önem ve bilinç içerisinde çalıştay yapacağız" ifadelerini kullandı.