Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun’un (56) bir hasta yakını tarafından öldürülmesi nedeniyle Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin bir mesaj yayınladı. Olayı ‘vahşet’ olarak niteleyen Ahmet Egin, “Sağlık camiasının canı yandı” şeklinde konuştu.
Sağlık çalışanlarının öldürülmesi ve darp edilmesi olaylarının en çok mağdurları, ailelerini ve meslektaşlarını üzdüğünü kaydeden Ahmet Egin mesajında, “Dr. Kamil Furtun’un ailesine ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Yaşadıkları acıyı en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Böylesine bir olayla bir hekimimizin hayatını kaybetmesi, tüm sağlık camiasının canını yaktı” ifadelerini kullandı.
Hekimler, hemşireler, teknik görevliler ve diğer tüm sağlık çalışanlarının, büyük bir özveri içinde görev yaptığını belirten Egin, “Buna rağmen sağlıkçıların cinayetlere kurban gitmesi, saldırıya ve hakaretlere uğraması, tüm çalışanların moralini bozuyor. Artık adli boyuttan çıkıp toplumsal bir sorun haline gelen sağlıkta şiddete karşı tüm ilgililer işbirliği içinde harekete geçmeli” dedi.