Çocuklara enerji kaynaklarının doğru kullanımının aktarılması çerçevesinde Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolüyle pilot il seçilen Mersin’de uygulanan Enerji Çocuk Projesi kapsamında yapılan resim yarışmasının ilk ödül töreni İleri Ortaokulu’nda yapıldı.
Mersin’de 6 farklı ilçede yapılacak olan ödül törenlerinin ilki merkez Akdeniz ilçesindeki İleri Ortaokulu’nda düzenlendi. Törene, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Türe, İleri Ortaokulu yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek, törende yaptığı konuşmada, 4 farklı kategoride verilen toplam 12 ödülün Akdeniz ilçesine gelmesini sağlayan İleri Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Şimşek, çalışmanın ve inancın bir sonucu olduğunu vurguladı. Enerji kaynaklarının kullanımı konusunda toplumda yeterli hassasiyetin olmadığını ifade eden Şimşek, enerji bilincinin yayılması için okullarda yapılan bu çalışmaların çok önemli olduğunun altını çizdi. Çocukların geleceğe adeta enerji taşıyacağını belirten Şimşek, dereceye girerek ödül alan öğrencileri kutladı.
Mersin’de 13 ilçede 13 ayrı ortaokulda bu çalışmayı yürüttüklerini söyleyen Enerji Çocuk Projesi İl Koordinatörü ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bağış da enerji verimliliğinin önemine vurgu yaptı. Bağış, başta evlerde olmak üzere çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin çocuklar tarafından verimli kullanılması amacıyla enerji kullanımı ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmeleri ve enerji verimliliği konusunda ülke ekonomisine katkıda bulunmalarının sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından okul enerji verimliliği kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘tasarruflu hayat’ konulu tiyatro gösterisi sahnelendi. Törende daha sonra il genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.