Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi, belediyeye ait bir midibüsü ’mobil hizmet aracı’na çevirerek, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, şu an bayan vatandaşları kanser taramasından geçirmeleri için Mezitli Toplum Sağlığı Merkezine götürmek için kullanılan aracın, ileri ki dönemlerde mobil ödeme ve danışma amaçlı birçok alanda kullanılacağı bildirildi. Belediye olarak ödeme hizmetlerini de artık vatandaşın ayağına götürdüklerini vurgulayan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Vatandaşa kolaylık sağlayacak her türlü yeniliği Erdemli’ye getiriyoruz. Yeni Büyükşehir yasasıyla hizmet alanımız genişledi. Vatandaşlarımızın çoğu belediyeye gelecek zaman ve imkana sahip değil. Bundan dolayı biz de belediye olarak vatandaşımızın ayağına gidelim dedik ve bu amaçla mobil hizmet aracını hizmete başlattık. Erdemlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Şimdilik, bir araçla başlanılan ’mobil hizmet aracı’ hizmetinin, ihtiyaca göre araç sayısının arttırılarak sürdürüleceği belirten Tollu, amaçlarının vatandaş odaklı hizmet olduğunu kaydetti. Nerede insan orada hizmet anlayışına göre çalışmalarını sürdürdükleri dile getiren Tollu, Erdemli Belediyesinin ufkunun geniş olduğunu vurguladı ve bundan sonrası için de bu tür hizmetlerin halka ulaşacağının altını çizdi.