Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’nın, TED Mersin Koleji ile ’21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ dolayısıyla düzenlediği uçurtma şenliği etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.
Down sendromu konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen uçurtma şenliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Mustafa Saçıkara, TED Koleji öğretmenleri, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti. Uçurtma şenliğinde, down sendromlu çocuklar hayallerini uçurtmalarla gökyüzüne taşıdılar.
Özgecan Aslan Barış Meydanı’nı aileleriyle birlikte dolduran çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan uçurtmalarını gökyüzünde yarıştırdılar. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte hayallerini, umutlarını, dileklerini uçurtmalarıyla gökyüzüne taşıyan çocuklar, doyasıya eğlenerek topluma ’bu hayatın içinde biz de varız" mesajı verdiler. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği uçurtma şenliğinde keyifli bir hafta sonu geçiren çocuklara, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından portakal suyu ve ayran ikram edilirken günün anısına tişörtler dağıtıldı.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Down sendromlu çocuklarımıza ve kardeşlerimize, aileleriyle birlikte toplum olarak destek verdiğimiz takdirde, pek çok şeyin üstesinden gelebileceklerini ve toplumla bir bütün olarak üretken olabileceklerini ortaya koymuşlardır” dedi. Kocamaz, her bireyin potansiyel birer engelli adayı olduğunu belirterek, “Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz göz ardı edilmemelidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kurmuş olduğumuz Engelliler Daire Başkanlığımız, Mersin’de engelli vatandaşlarımızın hayata adaptasyonunu sağlamak amacıyla birçok projeyi hayata geçirmiştir ve bu projeler daha da gelişerek, ilerleyerek devam edecektir. Bu anlamlı günde, toplumumuzun engelli her bireyin bu hayatın içinde var olduklarını unutmamasını ve engeli vatandaşlarımıza karşı duyarlı olmalarını temenni ederek, Mersin’in engelliler için yaşanabilir bir kent olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.