Mersin‘in Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirerek organları bağışlanan ve 4 kişiye hayat veren lise öğrencisi Ömercan Orhan’ın baba evini ziyaret ederek ailesine baş sağlığı diledi ve teşekkür etti.
Kaymakam Erkayıran, geçtiğimiz pazar günü Tekmen Mahallesi D-400 karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazası sonucu hastanede yaşamını yitiren ve ailesi tarafından organları bağışlanan Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömercan Orhan’ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Garnizon Komutanı Savaş Cingöz, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, İlçe Müftüsü Adem Bebek, Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan ve Bozyazı’daki tüm kurum amirleriyle birlikte Tekmen Mahallesi’ndeki taziye evine ziyarette bulunan Kaymakam Erkayıran’ı, Ömercan’ın babası Ali Orhan ile yakınları karşıladı. Erkayıran, aileye sabır ve başsağlığı diledi.
Erkayıran, ziyarette, tedavileri yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün hasta sayısının Türkiye’de giderek artığını belirtti. Bu artışla birlikte organ ve doku bağışının da önem kazandığını dile getiren Erkayıran, toplumda organ bağışı bilincinin oluşturulması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bozyazı’da organ bağışının gerçekleşmesinde öncü rol oynayan Orhan ailesine teşekkür eden Erkayıran, “Sizin bu davranışınız beni çok etkiledi. Bütün daire müdürlerimi alarak geldim. Ömercan’ın organlarını bağışlamakla takdire layık, örnek bir davranış sergilediniz, bu çok önemli. Bu cesaretli ve örnek davranışınız için bir kere daha kutlarım. Bir hayatı kaybettik ama dört hayatı kazandık. Ömercan, organlarıyla dört canda hayat buldu. Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun” dedi.
Ömercan’ın organlarının bağışlanması fikrinin amcası Hüseyin Orhan’ın önerisiyle ve aile kararı alınarak gerçekleştiğini, ne kadar doğru bir karar aldıklarını şimdi daha iyi anladıklarını ifade eden baba Ali Orhan da “İnşallah iyi insanlara nasip olmuştur. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Allah devletimize, milletimize ve sizlere zeval vermesin. Hepiniz sağ olun” diye konuştu.
Erkayıran, aileye öncü olması ve organ bağışı kararının alınmasından dolayı amca Hüseyin Orhan’ı da tebrik ederken, Hüseyin Orhan ise “Bu öncülük basın sayesinde Türkiye’nin her tarafında konuşulacak. Ömercan’larımız çoğalacak. Bütün amacımız buydu. Buna da ulaştık. Biz bir önder olmak istedik. Burada maddi anlamda bir şey yok, burada gönül var. Hep söyledik, söylüyoruz da ‘gönül bahçenize sevgi tohumundan başka hiçbir tohum ekmeyin, mutlaka sevgi çıkacaktır’, inanıyorum sevgi çıkacaktır. Düşüncemiz aile olarak budur. Bizim işimiz yaradan ile ilgili, eğer organları alanlar insansa, o da yaradan diyorsa onlar da örnek olacaktır, onlar da bağış yapacaktır. Bir evde hüzün varken biz inanıyoruz ki, dört evde de mutluluk var. Anne, baba, kardeş, evlat onlar da mutlu oldu. Bizler üzülmüyoruz, olayın sonucunun buraya gitmesi bizim acımızı dindirdi. Çok hayat kazandık, insanlarımızı bilinçlendirerek birçok hayatı kurtardığımıza inanıyorum. Mustafa Kemal gibi öncü olabilmek çok güzel bir şeydir. Onun erdemini yaşıyoruz. Bu onur ve erdem, kardeşim ve eşine aittir” şeklinde konuştu.
Ziyarette, Kuran-ı Kerim ve İlçe Müftüsü Bebek tarafından dua okundu. Duaların okunmasının ardından anne Cennet Orhan’ın yanına giden Erkayıran ve kurum amirleri de başsağlığı dileklerini ilettiler.