Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, son yıllarını Mezitli’de geçiren ünlü tiyatro sanatçısı Kerim Afşar’ı unutmadıklarını belirterek, "Sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Uğur Mumcu’nun ’Kerim Atatürk’, gazeteci İlhan Selçuk’un da ’ses ustası’ olarak nitelendirdiği ve 2003 yılında hayatını kaybeden sanatçı Kerim Afşar’ın ismi, Mezitli’de ölümsüzleşti. Türk tiyatrosunun ünlü oyuncusu Afşar’ın ismi, Mezitli Belediyesi tarafından Viranşehir Mahallesi’nde yaptırılan bir parka verildi. Kerim Afşar Parkı’nın açılışını ise ünlü oyuncu Altan Erkekli yaptı. Açılışta konuşan Başkan Tarhan, Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen ve son yıllarını Mezitli’de geçiren Afşar’ın adının ölümsüzleştirilmesine yönelik kararın, Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alındığını ifade etti. Yılmaz Güney’in, Melike Demirağ ile baş rollerini paylaştığı ’Arkadaş’ adlı filmi hatırlatan Başkan Tarhan, "Bu unutulmaz filmde Kerim Afşar da rol almıştı. Onlarca tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alıp, ’Güneşin Çocukları’ gibi birçok önemli tiyatro oyununu da yöneten Kerim Afşar’ı, ömrünün son yıllarını geçirdiği Mezitli’de anmadan, ismini ölümsüzleştirip, onu ve eserlerini gelecek kuşaklara aktarmak biz yerel yönetimlerin en önemli görev ve sorumluluğuydu. Sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Ünlü oyuncu Altan Erkekli ise Türk tiyatro ve sinemasında oldukça önemli roller üstlenip, kaleme aldığı eserlerle de dikkat çeken Kerim Afşar’ın, ’Arkası Yarın’ ve ’Radyoda Tiyatro’ adlı programları ile de kulaklarda tınısı olan çok değerli bir isim olduğuna dikkat çekti. Erkekli, "Kerim Afşar, sahnedeki rol arkadaşım, hocam, ağabeyim, hayata dair her şeyi öğreten insandır benim için. Çok değerli bir dost, arkadaş, aktör, Atatürkçü, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik devrimlerine inanan bir sanatçıydı. Bizlere ’Aydınlık bir Türkiye’nin geleceği için her zaman sahnede son nefesimi verene kadar ayakta kalacağım’ derdi ve bu inancını bize de aşıladı. Tıpkı şu anda burada bulunan şu maketteki gibi minik bir sandalla Mezitli’ye gelip, denize açılarak balık tutardı. ’Artık balıklarla dostluğum var ve Mezitli’yi çok seviyorum’ diyordu. Vefadan çok uzak bir ülke olan Türkiye’de, böylesine önemli bir vefayı gösteren Mezitli halkına, sanatı ve sanatçıyı el üstünde tutup, yaşama katkı sunan Neşet Tarhan’a da çok teşekkür ediyorum. Sanatçıların nasıl hayatta kalabileceği ve topluma nasıl önderlik edebileceği tartışılırken, Kerim Afşar isminin yeniden hatırlatılması, onun ilkelerinin, tiyatroya bakış açısının ortaya konulması son derece önemli ve de anlamlı. Bu parkta gezenler, el ele, kol kola yürüyenler, oturup da mehtabı, güneşin doğuşunu seyretmek isteyenler, oyun oynayan çocuklar, Kerim Afşar ismini zihinlerine kazıyacaklar" diye konuştu.