Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Japonya gibi gelişmiş bir ülkenin bile Türkiye’de yürütülen FATİH Projesi’ne şapka çıkardığını belirterek, bunun bir övünç kaynağı olduğunu söyledi. Koca, Mersin genelinde öğrencilere 22 Mayıs tarihinde yaklaşık 2 bin 200 tablet dağıtacaklarını da bildirdi.
Fatih Projesi Bilgilendirme Toplantısı, Suphi Öner Öğretmenevi’nde yapıldı. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Şube Müdürü Mustafa Çongar, Akdeniz İlçe Milli Eğittim Müdürü Adem Şimşek, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ve okul idarecileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Koca, ülkelerin FATİH Projesi’ne hayranlık duyduklarını dile getirerek, “Japonya gibi gelişmiş bir ülke bile bugün ülkemizde yürütülen FATİH Projesi’ne şapka çıkarıyor. Bunun ise hepimiz için bir övünç kaynağı olacağını düşünüyorum. Biz bu sistemi ne kadar anlatırsak anlatalım bu sistemi yönetecek ve yönlendirecek olan okul yöneticileridir” dedi.
FATİH Projesi’nin uygulanması aşamasında yaşanabilecek sorunların çözümünde yönetim olarak idarecilerin yanında olacaklarını belirten Koca, “Bu ayın 22’sinde ilimizde 2 bin 200 civarında tablet dağıtılacak. Bu dağıtılacak tabletler eskiden verilmiş tabletlere göre bir üst versiyon olacak. Öğretmenlerimize dağıtılacak tabletler ise her 4 yılda bir yenilenecek” diye konuştu.
Şube Müdürü Çongar ise genel liselerin ardından meslek liselerinde de etkileşimli tahta kurulumlarının tamamlandığı bilgisini vererek, “Genel liselerimizde görev yapan öğretmenlerimize etkileşimli tahta ile ilgili eğitimler verildi. Yeni açılan okullarımız hariç meslek liselerimizin etkileşimli tahta kurulumları tamamlandı. Ortaokullarımıza da yakın zamanda etkileşimli tahta kurulması hedefleniyor. Öğretmen eğitimlerimiz ise devam ediyor” ifadelerini kullandı.
İnternet bağlantısı olan etkileşimli tahtaların sağlayacağı katkıya dikkat çeken Çongar, “Etkileşimli tahtaların içerikleri için hazırlanmış olan EBA programını tüm öğretmen ve öğrencilerimizin detaylı bir şekilde kullanması gerekmektedir. EBA platformu etkin eğitim uygulamaları için öğretmenlerimizin hizmetine sunuluyor” şeklinde konuştu.
İl Bilişim Koordinatörü Erol Uysal da öğrenci ve eğitim odaklı bir proje olan FATİH Projesi ile etkinlik, erişilebilirlik, ölçülebilirlik ve kalite gibi kavramların eğitim sisteminin tamamına yapacağı etkiye değinerek, şunları söyledi: “Bu proje ile aynı zamanda öğrencilere fırsat eşitliği sağlanmış oluyor. FATİH Projesi’ne sadece bir donanım projesi olarak bakmak yanlış olur. Bu donanımın eğitim sisteminde etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacak bütün tedbirler sağlanmıştır.”