Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. “Önceki dönemden devraldığımız enkazı düzeltmek için azim ve kararlılıkla çalışıyoruz” diyen Kocamaz, sorunları en önemlisinden başlayarak çözme yoluna gittiklerini söyledi.
Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlarla istişare toplantıları kapsamında merkez Mezitli ve Toroslar ilçe muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıya, Mersin Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Turgut Aybak, ilgili daire başkanları ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda muhtarlara hitap eden Kocamaz, muhtarların sorunlarının çözümünde hep öncelik istediklerine işaret ederek, “Hepiniz kendi bölgenizin daha yaşanılabilir olması için bir gayret içerisindesiniz. Sorunların çözümünde, öncelik talep ediyorsunuz. Takdir edersiniz ki, Mersin’de 509 köy var. Yaklaşık bine yakın bölgedeki muhtarlarımız, ilçe belediyelerinden ve Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alırken hep ‘ilk önce benim işim yapılsın’ şeklinde bir yaklaşım gösteriyor. Bu da sizler için gayet doğal. Ama Mersin genelinde 1 milyon 730 bin insanın yaşadığı ve 15 bin 800 kilometrekarelik bir alana hizmet yetkimiz var. Biz en önemli sorundan başlayarak, bir plan ve program çerçevesinde, sorunları çözme yoluna gidiyoruz” dedi.
30 Mart sonrasında değişen Büyükşehir Yasası’na da değinen Kocamaz “30 Mart öncesinde, köyden mahalleye dönüşen yerlerde, problemlerin çözümü için milletvekillerinin, siyasi partilerin kapısını aşındırıyordunuz. Zira program orada hazırlanıyordu. Onların istedikleri oluyor, istemedikleri olmuyordu. İl Genel Meclisi olarak bunlar değerlendiriliyordu, planlanıyordu, Özel İdare ve Valilik tarafından icraya konuluyordu. Artık İl Genel Meclisi, Özel İdare diye bir şey yok. Bütün problemlerinizi, köyün içerisindeyse ilçe belediyesi, köyün dışındaysa Büyükşehir Belediyesi çözecek. Köylerin içinde içme suyu ve atık suyu ile ilgili problemlerinizin muhatabı ise MESKİ olacak. Ama bazı siyasi partiler, var olan işleyişi farklı göstererek, sanki eski düzen devam ediyormuş gibi sizlere bilgi veriyorlar, yapılmayan işlerden de Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tutuyorlar. Aslında sizler, bu geçen 13 aylık süre içerisinde işlerin kimler tarafından yapıldığını ya da yapılacağını çok iyi anlamış durumdasınız. Bizler önceki dönemden devraldığımız enkazı düzeltmek için azimle, kararlılıkla problemlerin çözümüne yönelik her türlü çalışmayı da yapıyoruz. Her gittiğimiz yerde söylediğimiz gibi 3 yıl içinde içme suyu olmayan hiçbir köy, asfaltsız yolumuz kalmayacak. Ama göreve gelir gelmez 1 yıl içerisinde, bunların tamamının gerçekleşemeyeceğini de birazcık vicdan sahibi olan herkes çok iyi anlar” diye konuştu.