Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kardeş şehir protokolü imzaladıkları ABD’nin Florida eyaletine bağlı West Palm Beach kenti sakinlerini Mersin’e davet etti.
West Palm Beach kenti Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin hakkında sinevizyon eşliğinde sunum yaptı ve bilgi verdi.
Sonrasında kürsüye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, öncelikle West Palm Beach Belediye Başkanı Jeri Muoio’ya bir cezve ile 80 yıllık bir ibrik hediye etti. Başkan Kocamaz’ın hediyelerinden etkilenen Jeri Muoio, Türk kültürünü yansıtan bu armağanlar için teşekkür etti. Burada West Palm Beach meclis üyelerine kısa bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, “Öncelikle Mersin’in sıcak selamını ve sevgisini sizlere getirdik. Bugün Mersinimiz açısından da önemli bir gün. Bugün West Palm Beach ile kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kardeşlik protokolünün gerçekleşmesi için destek veren tüm meclis üyelerine ve Başkan Jeri Muoio’ya teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmasının sonunda iki şehir arasında imzalanan kardeşlik protokolünün sadece kağıtta kalmamasını temenni ettiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Kardeşlik ilişkisinin her geçen gün daha da ileriye götürülmesini, karşılıklı ziyaretlerle pekiştirilmesini diliyor ve tüm West Palm Beach’li kardeşlerimizi Mersin’e bekliyoruz" diye konuştu.