Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Beethoven, Rossini ve Dvorak’un eşsiz eserlerini Lorenzo Coladonato yönetiminde seslendirecek.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Devlet Opera ve Balesi Ludwig van Beethoven’in ’Koral Fantazi’, Antonin Dvorak’ın 9. Senfoni, Gioacchino Rossini’in William Tell Uvertür eserlerini şef Lorenzo Coladonato yönetiminde, 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Konserde, sanatseverlerin büyük bir beğeniyle takip ettikleri orkestra şefi İbrahim Yazıcı ’Koral Fantezi’ eserinde piyanist olarak yer alacak.
İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Beethoven’ın Koral Fantazi ve Rossini’nin Tell Uvertur eserleri seslendirilirken, ikinci bölümünde Dvarok’un 9. Senfoni eseri seslendirilecek. Konserin başkemancısı Marina Kvlividze, koroyu esere hazırlayan Oleg Constantinov.
Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, "Mersinli sanatseverler için her ay düzenlediğimiz senfonik konserlerimize Beethoven, Rossini ve Dvorak’ın eserlerini aynı sahnede buluşturarak devam ediyoruz. MDOB orkestrası sanatçılarınca seslendirilecek konsere tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.