Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2014-2015 Sanat Sezonu’nun son ayı olan Haziran ayında, Mersin programları dışında İstanbul ve Ayvalık turnelerine çıkacak.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014-2015 Sanat Sezonu Haziran programında ağırlıklı olarak turneler yer alacak. MDOB sanatçıları, “Romeo ve Jülyet” operasıyla İstanbul’a turne gerçekleştirecek ve 13 Haziran 2015 akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbullu sanatseverlerin karşısına çıkacak. MDOB, Oda Orkestrası Konseri ile de 27 Haziran 2015’te Ayvalık’ta konser verecek.
MDOB, Mersin’de ay başında bir çocuk müzikalini de sahneye koyacak. ‘Külkedisi’ çocuk müzikali, 1 Haziran 2015 Pazartesi saat 10.00’da Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde çocuklarla buluşacak. Metni Işık Noyan’a ait, Şebnem Özsaran’ın sahneye koyduğu Külkedisi çocuk müzikali yeniden sahnelenecek. 4 Haziran’da ise “Çocuk Balesi ve Çocuk Korosu Yıl Sonu Etkinliği” gerçekleştirilecek.
MDOB, 16 Haziran 2015 akşamı da Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir “Gala Konser” seslendirecek. MDOB Orkestrası, koro ve solist sanatçılarının yer alacağı konserde, Türk ve Avrupalı bestecilerinin sevilen eserleri seslendirilecek.
Öte yandan, Temmuz ayı içerisinde ise Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda ve Erdemli Huzuevi’nde oda müziği konserleri verilecek.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, “Eşsiz eserleri Mersin’e taşıyarak paha biçilmez değerler yarattığımız 2014-2015 Sanat Sezonu’nun son ayına girerken, yeni sanat sezonunun hazırlıklarını yapmak üzere Haziran programıyla birlikte sanatseverlere veda edeceğiz. Bu hizmetlerin karşılığında en büyük ödülümüz seyircimizden aldığımız alkışlar olmuştur. Bu vesileyle sanatseverlere saygılarımızı sunar, sanat dolu günler dileriz” dedi.