Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Çocuk Balesi kursiyerleri, Çaykovski’nin ölümsüz eseri “Fındıkkıran” balesinin çocuklar için uyarlanmış versiyonu ile Mersinlilerin karşısına çıkacak.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çocuk Balesi kursiyerleri, Çaykovski’nin Fındıkkıran balesinin çocuk versiyonunu 4 Haziran 2015 Perşembe akşamı saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde yıl sonu etkinliği olarak sahneleyecek. Başlıca rolleri birbirinden yetenekli geleceğin bale sanatçılarının paylaştığı eseri, MDOB bale sanatçıları ve aynı zamanda kurs öğretmenleri olan Başak Özenç, Tuba Şennalbant ve Hülya Özkan Aydoğan sahneye taşıyor.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, “Bir sanat sezonu boyunca süren zorlu bir sürecin ardından çocuklarımızın yıllık eğitiminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Mezun olanlara diplomalarının verileceği ve ayrıca kursiyerlerin yeteneklerini de sergileyeceği 4 Haziran’daki Fındıkkıran balesinin temsiline, tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.