Mersin 9. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı (MEÇEF) açıldı. MEÇEF’e bu yıl 50’yi aşkın firma, 3 binin üzerinde ürünle katılıyor.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. işbirliğinde düzenlenen Mersin 9. Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı, CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde Mersin Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve davetliler katılımıyla açıldı.
Açılışta konuşan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, her yıl düzenlenen bu tür fuarlarla Mersin’in hem bölgesel hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi tanıtımlarının yapıldığını söyledi. Sektörel tanıtımın dışında fuarların piyasayı canlandıran etkilerinin de unutulmaması gerektiğini belirten Aşut, "Özellikle 9. kez Mersin Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı ile piyasaya bir canlılık getirmek istiyoruz. MEÇEV fuarı perakende sektöründeki daralmaya karşı bir ilaç olarak görüyoruz. MEÇEV’le katılımcı firmalarımız çok geniş ürün yelpazesiyle son teknolojiyle tasarımlarını halkımızın ilgisine sunacaklar. Gösterilen çabalar, verilen emekler ve en önemlisi kentin markalarının fuara sahip çıkma arzusu sonuçlarını böylelikle vermektedir. Ancak Mersin ve bölgemizde artarak hızlanan mobilya sektörünün daha yaratıcı, daha yeni, markalaşmayı önemseyen bir yapıya dönüşmesini de istiyoruz. Mersin bu konuda ciddi bir üretimin yapıldığı bir kent haline gelmektedir. Ülkemizin bir büyüme stratejisi var ama geleneksel bir mantaliteye sahip bu strateji artık arzu ettiği büyümesi sağlayamıyor. Son 7 yıldır milli gelirde 10 bin dolara takıldık kaldık. Orta gelir tuzağı dediğimiz bu bariyeri aşmanın tek yolu daha yenilikçi daha yaratıcı daha girişimci daha çok marka ve arge odaklı olma zorunluluğundayız" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin’in üretimiyle, sosyal yapısıyla, kültürel değerleriyle, limanıyla, serbest bölgesiyle, organize sanayisiyle dikkat çeken bir yerleşim birimi olduğunu söyledi. Mersin’in sıcak iklim kuşağında yazın döşeksiz kışın yorgansız yatılan bir bölge olduğuna vurgu yapan Kocamaz, "Onun içinde herkes Mersin’e gelmek için, burada yaşamak için can atıyor. Ürettiğimiz ürünlerin bolluğu, hayatın ucuz yaşanması Mersin’e ilgiyi her geçen gün artırıyor. Bizim gönlümüzden geçen Mersin’in bir dünya markası olarak kendisini kabul ettirebilmesi, dünya tarafından ilgi çekmesi ve bugün ekonomik yönden özellikle dar gelirli ve yoksuz kesimini miktarının hiç olmasa büyük bir bölümünün azaltılması, hayat standardının yükseltilmesi. Bugün Mersin dediğin zaman insanlar gerçekten çalışıyor, üretiyor ama o ürettiğinin karşılığını tam manasıyla alabiliyor mu bu tartışılır. Bugün burada bu fuarda özellikle mobilya sektöründe hizmet veren ve üretim yapan firmalarımızın mallarının değerlendirilmesi en azından Mersinli tarafından fark edilebilmesi bizim için çok çok önemli. Mersin’de her nereye gitseniz insanlara bir hareket var, Mersin’le ilgili bir düşünce var. Bu düşünceleri bir ortak paydada birleştirilmesi gerekiyor. Üreticisiyle, iş adamıyla, işçisiyle, lojistik sektörüyle, aklına ne geliyorsa bütün dinamiklerin bir ortak nokta da birleşmesi ve mücadeleyi hep birlikte yürütmesi gerekiyor. Tabi biz Mersin’i bir bütün olarak düşünüyoruz. Tabi ki bu sadece yetmez. Mersin aslında Çukurova toprağının bir parçası. Bu bölgeyi gelecekte toplu olarak değerlendirmek, dayanışma içine girerek ürettiklerimizi en iyi şekilde tanıtmak, üretimi de dayanışma içerisinde her gün biraz daha arttırmak, istihdama katkı koymak zorundayız" şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Ali Katırcı da Mersin’de güzel mekanların güzel çalışmaların ve güzel birlikteliklerin var olduğunu kaydederek, "Burada da bunun bir örneğini görüyoruz. Burada herkesin desteğiyle bu çalışmalar çok güzel bir şekilde yapılıyor. Şehirlerin gelişmesinde fuarlar çok önemli. Daha ileri noktalara taşınmasında şehir dinamikleri aynı masa etrafında, aynı hedef etrafında kenetlendiğinde bu şehrin marka şehir olması çok daha kolay olacaktır. Bu çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri tek tek firmaları gezerek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Fuar 4 gün açık kalacak.