Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Ankara’da gerçekleştirilen Mersin Tanıtım Günleri sone erdi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tanıtım günlerine Ankaralıların ilgisi yoğun olurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 1 ton portakal dağıttı.
Bu yıl 12-15 Mart 2015 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen Ankara Mersin Tanıtım Günleri’nde, Mersinliler 4 gün boyunca Ankaralı ziyaretçileri ağırladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, son gününde de büyük ilgi gören fuarı 4 gün boyunca binlerce kişi ziyaret etti. Ankara’da Mersin rüzgarı estiren Mersin Tanıtım Günleri Fuarı, memleket hasreti çeken Mersinliler ile Ankaraların büyük ilgisini çekerken, fuara gelen ziyaretçiler, ilk kez Ankara’da düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri’nden mutlu olduklarını belirterek, Mersin’i yakından tanıma imkanı bulduklarını, Mersin’in diğer güzelliklerini keşfetmek için Mersin’e en kısa zamanda gelmek istediklerini söylediler.
Öte yandan, Ankaralılar, fuar alanında yapılan etkinliklerle eğlenceli vakit geçirirken, Mersin kültürünü yansıtan stantlara büyük ilgi gösterdiler. Fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi standı ilgi odağı oldu. Standa gelen ziyaretçilere portakallı çikolata ikram edilirken, 1 tona yakın da portakal dağıtıldı.
Ankara’daki Mersin Tanıtım Günleri’nde, kenti ön plana çıkaran tarım ürünleri ve yöresel motifleri ile Mersin’i her yönüyle tanıttıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda bundan sonra daha aktif olarak tanıtılacağını belirtti.