Mersin Fotoğraf Derneği kuruluşunun 28’inci yılını ’33 Kare’ adlı fotoğraf sergisi ile kutluyor. Dernek üyelerinin Türkiye’de ve yurtdışında objektiflerine yansıttığı birbirinden güzel kareler, Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Mersin Deniz Müzesi’nde açılan sergiyi gezen Mersin Valisi Özdemir Çakacak, sergilenen birbirinden güzel fotoğraf karelerini yakından inceledi. Mersin’de göreve başladığından beri sanata olan düşkünlüğünü her fırsatta dile getiren ve hemen hemen bütün sanat etkinliklerine katılan Çakacak, Dernek Başkanı Murat Ünal’ı ve dernek üyelerini sanata gösterdikleri ilgi ve ortaya koydukları eserlerden dolayı tebrik etti. Sergilenen fotoğraf kareleri ile dernek yetkililerinden bilgiler alan Çakacak, Mersin Fotoğraf Derneği’nin kentin en köklü sanat kuruluşlarından biri olduğunu ifade ederek, “Şu an gezmekte olduğumuz sergi, gerçekten Mersin Fotoğraf Derneği’nin kurumsal kimliğine yakışan bir etkinlik olmuş. Sanat aşığı biri olarak, bu tür etkinliklerin ilimizin sanat kenti kimliğine önemli katkılar sağladığını düşünüyorum” dedi.
Mersin Fotoğraf Derneği Başkanı Murat Ünal ise Vali Çakacak’a desteklerinden ötürü şükranlarını sunarken, sergilenmeye hak kazanan 33 fotoğrafın 115 fotoğraf karesi arasından seçildiğini aktardı. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görevli öğretim üyelerinin jüriliği ile seçilen fotoğrafların Türkiye’nin değişik illerinde de sergileneceğini ifade eden Ünal, Deniz Müzesi’ndeki serginin 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacağının bilgisini verdi.