Mersin Büyükşehir Belediyesi, Almanya’da Türkçe yayınlanan Toplum Gazetesi ve Almanya’nın Langen şehri işbirliğinde düzenlenen ’Toplum-Türk Halk Dansları Şöleni’nin 21. yılı kutlamalarına katıldı.
Şölende Mersin, Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Dansları Topluluğu ile temsil edildi ve halk dansları gösterisi kutlamalara damgasını vurdu. Festivale katılan farklı ülkelerden gelen konuklara, tanıtım broşürleri ile cezerye dağıtıldı. Mersin Halk Dansları Topluluğu, Tarsus, Anamur, Silifke yöresi oyunlarıyla sahne alırken, Aşuk Maşuk, Korkuluk ve Ham Çökelek seyirlik oyunları büyük beğeni topladı. Aynı zamanda, Mersin bölgesinden türküler de etkinliğe renk kattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Aşkın Günay, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın selamlarını iletirken, Büyükşehir Belediyesi’nin böyle kapsamlı bir etkinlikte konuk bölge olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Toplum Gazetesi Sahibi ve Şölen Sorumlusu Gazeteci Mehmet Canbolat ise halk danslarının barışın simgesi olduğunu ifade ederek, insanların kaynaşması ve önyargıların aşılması için önemli bir köprü olduğuna dikkat çekti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, halk danslarına verdiği önem ve destekten ötürü teşekkür etti.
Langen Belediye Başkan Yardımcısı Stefan Löbig, Kreis Offenbach Kaymakam Yardımcısı Walter Winter de şölenin Langen’de olmasından ve kardeş şehir Tarsus’u da bünyesinde bulunduran Mersin’i ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.
Türkiye Frankfurt Başkonsolos Yardımcısı Kurtuluş Yücel de tüm ekiplere başarılar diledi.
Konuk ülkelerden Peru, Şili, İspanya, İtalya, Yunanistan, Tayland, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Nikaragua halk dansları da geleneksel etkinliği, müzikler ve kostümleriyle taçlandırdılar.
’Toplum-22. Türk Halk Dansları Şöleni’, 2016 yılında tekrar Langen’de gerçekleşecek ve farklı uluslardan halk dansları ekipleri şölene konuk olacak.