Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ’Trafik Haftası’ münasebeti ile hazırladıkları ’Trafik Eğitimi’ etkinliği, Aydınlıkevler İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Trafikte bilinçli sürücü, bilinçli yayayı oluşturmak ve kalıcılığı sağlamak amacıyla hazırlanan eğitim programında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Trafik terörünün can almaya devam ettiği şu günlerde, eğitim amaçlı düzenlenen bu programa katılmaktan büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Maalesef Türkiye’de ve dünyada farklı terör olayları yaşıyoruz ama bunların içerisinde en fazla can alan ve habersizce gelen trafik terörüdür. Ocaklar sönüyor, hayatlar son buluyor ama bizler trafik kurallarına uymamakta direniyoruz. Yola çıkıldığında maalesef yolu sadece kendi yolumuz gibi düşünüyoruz ve sonunda herkes aynı şeyi düşündüğü için kazalar meydana geliyor” dedi.
Bilinçli bir nesil yetiştirmek için hizmetlerin devam edeceğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özelikle gençlerimizi eğiterek, geçmişle gelecek arasında köprü olmak istiyoruz. Aileleri yeterince bilinçlendiremedik ama gençlerimizi bilinçlendirerek, ailelerin eğitilmesi konusunda elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz. Gençlerimizin mutlaka bilgili, birikimli, donanımlı yetiştirilmesi gerekiyor. Gelecekte bu ülke ve şehirleri çocuklarımız yönetecek. Biz gençlerimizin trafik konusunda yeterince eğitilebilmesi için geçmişten bu yana birçok hizmeti hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de oluşturacağımız Trafik Eğitim Parkı, Mersin’deki bütün okulların dolu dolu kullanacağı bir mekan olur. Okullarımızın tümünün kullanabilmesi için de ulaşım ve her türlü araç gereç yardımıyla ilgili üzerimize düşeni yapacağız. Hazırlanan mobil eğitim aracı, çocuklarımızın trafikle ilgili konuları daha iyi özümsemelerine yardımcı olacak. Sizlere ve Mersin’e vereceğimiz hizmetler inşallah artarak devam edecek” diye konuştu.
Mersin’deki toplam bin 995 okula takılması için trafik bilincinin arttırılması amacıyla trafik işaretleri panosu hazırlandı. Tören sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, okul müdürüne trafik işaretleri panolarını teslim ettikten sonra, öğrencilerle birlikte mobil eğitim aracını gezdi.