Türkiye’nin en güçlü seslerinden biri olan Hakan Aysev, 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ikinci kez sevenleri ile buluştu.
Aysev, festival kapsamında ilk konserini 9 Mayıs’ta Mersin’in kültürel ve tarihi miraslarından olan Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde vermişti. Tarih ile müziği birleştiren bu konser sonrası Aysev, ikinci kez Mersinlilerle buluştu. Mersin Forum Atıf Yılmaz Meydanı’nda büyük izleyici kitlesine hitap eden Aysev, seyircinin isteği üzerine programını uzattı. Hakan Aysev’e konserinde MBB Kent Orkestrası eşlik etti.
Dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti’nin öğrencisi olan ve ünlü tenora benzerliği nedeniyle ’Türk Pavarotti’ olarak anılan Aysev, Norveç, Texas, Bern ve Düsseldorf başta olmak üzere dünyanın çeşitli şehirlerindeki operalarda misafir sanatçı olarak yer alırken, 2005 yılında Buenos Aires Teatro Colon’da König Kandaules operasında başrol oynadı. Ayrıca Barcelona Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven’ın 9. Senfonisini seslendiren Aysev, sadece ülkemizin değil dünyanın da yakından takip ettiği çok özel bir isim.