Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nce, Anamur ilçesindeki muhtarlarla bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Anamur Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanları Akif Çifçi, Ülkü Çataklı, Esin Şener ile Mersin Büyükşehir Koordinasyon Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, MESKİ İçmesuyu Dairesi Başkanı Burçin Kızmaz, MESKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Begüm Çelikdelen, MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Dr. Halil Kabak, Makine İkmal ve Tesis Dairesi Başkanı Mustafa Terzi, Abone İşleri Daire Başkanı Füsun Tural Bilgilioğlu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanı Abdullah Sarıkabak, MESKİ Anamur-Bozyazı-Aydıncık Şube Müdürü Nazım Toprak, MESKİ Anamur yetkilileri, Meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.
MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, "Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın öncülüğünde yapılandırma çalışmalarımızı bitirdik, tüm ekipmanlarımız hazır, tüm ilçelerimizde yatırım seferberliğine başlayacağız. Anamur’un alt yapı eksiklerini elbirliği ile gidereceğiz. Muhtarlarımızın talepleri, istekleri mahallelerimiz için yapılacak olan projeler konusunda muhtarlarımızla fikir alışverişinde bulunacağız. Sorunları hep birlikte beraber çözüm üreteceğiz. Bu hizmetlerin tamamı bir süreçtir. Bu süreç belli bir program çerçevesinde olursa en çok ihtiyaç duyulan hizmet neyse, en güzel şekilde de mahallelerimize yansımış olacaktır. Dolayısıyla bu istişarelerin ve toplantıların yapılması da çok büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.
MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Dr. Halil Kabak ise muhtarlara, 22 Mart Dünya Su Günü olması nedeniyle, suyun önemi, su tasarrufu, konusunda sunum yaptı. 52 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ve Daire Başkanları muhtarları tek tek dinleyerek not aldılar. Oldukça verimli geçen toplantıda muhtarlar da sorunlarını birebir aktarmanın memnuniyetini dile getirerek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.