Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybat, Güney Kore’de gerçekleştirilen 7. Dünya Su Forumu’nda suyun değerine ve tükenmekte olan su kaynaklarına dikkat çekildiğini bildirdi.
MESKİ Genel Müdürü Aybak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte 12-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Güney Kore’de düzenlenen 7.Dünya Su Forumu’na (WWF) katıldı. Güney Kore’nin Daegu ve Gyeongju şehirlerinde düzenlenen Dünya Su Forumu’nun bu yılki ana temasının “Yerel ve Bölgesel Yönetimler” olarak belirlendiğini ifade eden Aybak, 170 ülkeden 14 bin 853 kişinin katılımcı, 31 bin 529 kişinin de ziyaretçi olarak yer aldığı forumda, günümüzde suyun değerine ve tükenmekte olan su kaynaklarına dikkat çekildiğini kaydetti.
Su Forumu’na, Türkiye’den büyükşehir belediye başkanları ile su ve kanalizasyon idareleri genel müdürlerinin katıldığını dile getiren Aybak, “Türkiye Belediyeler Birliği tarafından da desteklenen 7. Dünya Su Forumu’nda ‘günümüzde suyun değeri’, ‘tükenmekte olan suyun etkin kullanımı’, ‘yerel şehir su meseleleri’, ‘şehirlerde su işlerinin son durumu’, ‘entegre şehir suyu yönetimi için diyalogları sağlamlaştırmak’, ‘ev sahibi şehirlerin su endüstrisi politikası, günlük maksimum yük uygulaması’, ‘çok dereceli yönetim ve uygunlaştırılmış mali politikalar yoluyla sürdürülebilir su yönetimi’, ‘pratikte şehir su yönetimi’, ‘su kalitesi, atık su ve ekosistem yönetimi’, ‘şehircilik ve iklim değişikliği’, ‘sürdürülebilir su ve temizlik hizmetleri için eşler arası ortaklık’ ile belediyelerin suyun değerini güçlendirmek ve tüketilmekte olan suyun etkin kullanılması gibi konular ele alındı” dedi.
Aybak, forum boyunca yapılan fikir alışverişi ile sona eren forumun ardından katılımcıların, bölgedeki ve şehirdeki suyun önemini güçlendirmek için yapılacak çalışmalar ve hazırlanan planlamaya imza atmalarıyla tamamlandığı bildirdi.