Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, işitme engelli öğrencilere suyun önemi ve su tasarrufunu eğlendirerek anlattı.
MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Mersin Toroslar Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu’ndaki öğrencilere ‘Su Tasarrufu’ eğitimi verildi. Suyun yaşam için içerdiği önem ve su tasarrufunun gerekliliğine ilişkin verilen eğitimi, işitme engelli öğrenciler için İşitme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Metin Ünel işaret diliyle aktardı.
MESKİ Genel Müdürlüğü, eğitimin ardından okul bahçesinde öğrenciler için sürpriz bir etkinlik de gerçekleştirdi. Etkinlikte, öğrenciler de bizzat oyunların içine dahil edilerek, çocukları hem eğlendirip hem de “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” hakkındaki bilgiler verildi. Öğrencilere, “Su Tasarrufu Çantası” ile MESKİ’yi tanıtıcı yayınlar da hediye edildi.
Okullarda öğrencilere yönelik düzenledikleri eğitim etkinlikleri hakkında bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, çocuklara seslenerek, suyu tasarruflu kullanmalarını istedi. Aybak, “Evlerimizde, okullarımızda, işyerlerimizde ve hayatın her alanında suyu israf etmeden bilinçli tüketelim. Bu konuda, yarının büyükleri siz çocuklara önemli görevler düşüyor. Elinizi, yüzünüzü yıkarken, dişlerinizi fırçalarken muslukları gereksiz yere açık bırakmayın. Evlerinizde ve okullarınızda damlayan muslukların tamir edilebilmesi için büyüklerinize haber verin. Bulaşıkların bulaşık makinesinde yıkanması durumunda, büyük su tasarrufu sağlanacağıyla ilgili annelerinizi uyarın. Yine, arabaların hortumla yıkanmasının su sarfiyatını da beraberinde getireceği noktasında, büyüklerinizin dikkatini çekin” dedi.