Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ızgaralar ve yağmur suyu kanallarında yaz temizliği başlattı.
MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ekipler kent genelinde kanal ve ızgara temizliği çalışmalarına hız verdi. Çalışmalar kapsamında, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı bulunan ve yıllardır temizlenmeyen yağmur suyu kanalları ile ızgaraların temizliği gerçekleştiriliyor.
‘Yaz Temizliği‘ adı altında başlatılan çalışmalarda tonlarca atık topladığını belirten MESKİ yetkilileri, “Kimi yerde üzeri asfaltla kapatılan ızgaralar kanal ekiplerince özenle açılıyor. İçerisi kum ve pislikle dolmuş olan kanallardan kamyon kamyon kum ve pislik çıkarılıyor, çöpler alınıyor, temizleniyor, kırık taşlar var ise yenileniyor” ifadelerini kullandılar.
Bu çalışmaların yaz boyunca kent genelinde devam edeceğini ve yağmur mevsiminden önce bitirilmesinin hedeflendiğini belirten yetkililer, “Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür diler, ızgaralara tıkanıklığa yol açacak atık ve çöplerin atılmamasını, atanların da uyarılmalarını rica ederiz” dediler.