MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda, yoklama ve bir önceki toplantı tutanağının özetinin okunarak oylanmasının ardından toplam 10 madde gündeme alındı. Gündem maddeleri arasında yer alan denetçi raporu ve 2014 faaliyet raporu, genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. 2014 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Kuruluş Görev Yetki ve Teşkilat Yönetmeliği’nde Yapılan Değişiklik ile MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Taşınır, Taşınmaz, Kaynak ve Hakların Değerlendirmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği ile ilgili maddeler genel kurul üyelerinin oyları ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin son maddesi olan dilek ve temineler bölümünde söz alan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, genel kurul üyelerine, yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Komisyona havale edilen konuların görüşülüp karara bağlanması için 23 Mayıs 2015 tarihinde yeniden toplanmak üzere oturuma son verildi.