Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Silifke ilçesinin Senir Mahallesi’nde yapılan sondaj çalışmasında su kaynağı buldu. Su bulunması mahalleliyi sevindirirken, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, kaynaktan içme suyu deposuna terfi hattı döşeyeceklerini bildirdi.
MESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin içme suyu çalışmaları kapsamında Senir Mahallesi’nde yapılan sondaj çalışmasında bulunan su, mahalle sakinlerini sevindirdi. Senir Mahallesi’ni ziyaret eden MESKİ Genel Müdürü Aybak, vatandaşların sevincini paylaştı. Aybak, burada yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmanın oldukça başarılı olduğunu belirtti. Aybak, “Silifke ilçesi Senir Mahallesi sakinlerini yeterli suya kavuşturmak için belli noktalarda yaptığımız sondaj çalışmalarımız sonucunda 3lt/sn debili su kaynağı bulduk. Buradan bin 550 metre mesafedeki mevcut içme suyu deposuna terfi hattı döşeyeceğiz. Elde edilen bu su, Senir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere isale edilecektir” dedi.
6360 sayılı yasayla hizmet sınırlarına bağlanan köyden mahalle statüsüne geçen 509 mahallenin en az 300’ünde alt yapı çalışmaları yürüttükleri bilgisini veren Aybak, “Silifke’nin Işıklı Mahallesi sondaj kuyusundan 13,00lt/sn debili, Gülnar ilçemizin Konur Mahallesi’nde ise 6,00lt/sn debili su çıkarılmış olup, terfi hattı çalışmalarımız devam etmektedir. Silifke ilçemizde olduğu gibi diğer ilçelerimizde de içme suyu sondaj çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" ifadelerini kullandı.
Senir Mahallesi Muhtarı Hasan Barut da sondaj çalışması sonucunda su bulunması ve içme suyu sıkıntısının çözülmesi dolayısıyla mahalle halkı olarak sevinçli olduklarını dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, MESKİ Genel Müdürü Aybak ve MESKİ ekiplerine teşekkür etti.