Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, geçen yıl 22 parametrede akredite olduğu Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) denetiminden başarıyla çıktı.
MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜRKAK tarafından “TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği Standardı” kapsamında 18 Nisan 2014 tarihinde 8 içme suyu, 14 atıksu parametresi olmak üzere toplam 22 parametreden akredite olmaya hak kazanan MESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı Merkez Su Analiz laboratuarı denetimden geçti. TÜRKAK tarafından görevlendirilen Baş Denetçi Sibel Hararcı, Teknik Denetçiler Müzeyyen Ton ve Mihriban Hatun Aksoy, Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek, “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında içme ve kullanma sularının, “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” kapsamında da atıksuların kontrolünü yapan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nı denetledi. Denetimde, laboratuarın çalışmalarına aynı kalitede devam ettiği ve uluslararası yeterliliklerini koruduğu belirlenirken, her yıl gerçekleştirilmesi gereken gözetim denetimini başarı ile tamamladı. Ayrıca, laboratuarın akredite parametre listesine 4 yeni parametre daha eklendi.
MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “MESKİ Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarımız uluslararası geçerliliğe sahip akredite bir laboratuvar olarak bölgede örnek gösterilmektedir. Mersin halkının gerek içtiği suyun kalitesinin takibi gerekse denizin korunması amacı ile atık suların kontrol altına alınması faaliyetlerinin kaliteli yürütülebilmesi için çalışmalarımız devam edecek” dedi.