Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, yapakları yatırım ve projeler kapsamında Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ile işbirliğine açık olduklarını söyledi.
ASKİ yetkilileri, MESKİ yetkililerinin ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri kapsamında Adana’ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından iadeyi ziyarette bulundular. ASKİ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Lütfi Doğan, beraberinde ASKİ Koordinasyon Şube Müdürü Hatice Aksoy, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Kadir Esmeray ve Strateji Geliştirme Müdürü Umut Gonca ile birlikte MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak’ı makamlarında ziyaret etti. Mersin ve Adana’nın altyapı ve abone hizmetleri hakkında yapılan çalışmaların dile getirildiği ziyarette, kurum olarak altyapıda Türkiye’ye örnek olacak projeler gerçekleştireceklerini belirten Genel Müdür Aybak, ”Mersin’de yapacağımız örnek yatırım ve projeler için her türlü işbirliğine açığız. Komşu olan iki şehir arasındaki bu dostluğa vesile olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
MESKİ ve ASKİ yetkilileri, daha sonra MESKİ toplantı salonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Esin Şener başkanlığında MESKİ İnsan Kaynakları Daire Başkanı Abdullah Sarıkabak, Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Halil Kabak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Serap Birlik, Kalite Yönetim Şube Müdürü Tomris Okşar’ın katıldığı toplantıda, bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Toplantıda, 2016 yılında yapılacak Dünya Su Günü etkinlilerinde ortak hareket etme kararı alındı.