Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılay Derneği Silifke Şubesi işbirliği ile MESKİ personeline ilk yardım eğitimi verildi.
MESKİ Genel Müdürlüğü, ilk yardım yönetmeliği çerçevesinde personelini bilinçlendiriyor. Eğitimler Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü, Bozyazı-Aydıncık Şube Müdürlüğü, Silifke Şube Müdürlüğü ve Erdemli Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, ilk yardım konusunda uzman eğitimciler tarafından iş ve trafik kazaları, kalp masajı, suni solunum, kırık-çıkık, boğulma ve kanamalar gibi konularda eğitim verildi. Eğitimlere, MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ilçe şube müdürlüklerinden çeşitli birimlerinde görevli personel katıldı.
Eğitimlerle ile ilgili açıklama yapan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, daha bilinçli bir toplum için ilk yardım eğitiminin önemli olduğunu söyledi. Aybak, "Eğitimlerde görülen ilk yardım konularıyla ne zaman karşılaşacağımız belli olmaz. Umarım karşılaşmayız ama personelimiz karşılaşırsa da burada aldığı ilk yardım eğitimi ile hayat kurtaracaklarına inanıyorum. İlk yardım eğitiminden sonra yapılacak sınavın ardından personele ilk yardım sertifikası ve Sağlık Bakanlığı onaylı uluslararası geçerliliği bulunan ilk yardım belgesi verilecek" dedi.