Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, abonelerin hizmetlerden memnuniyetini ölçmek üzere yaptığı 2014 yılı Abone Memnuniyet ve Toplum Memnuniyet Anket Çalışmaları’nı tamamladı.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, MESKİ’nin sunduğu hizmetlerin aboneler ve toplum nezdinde nasıl değerlendirildiği ve algılandığını ölçmek, bu çerçevede hizmet ve ürün kalitesini artırmak amacıyla anket çalışması yaptı. Tamamlanan anket çalışmaları, MESKİ’nin Stratejik Planı’nda esas alınan kanıta dayalı politika geliştirme ve süreç iyileştirme yaklaşımının bir parçası olarak her yıl tekrarlanacak. Yapılacak anketlerde, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının MESKİ ürün ve hizmetleriyle ilgili görüş ve önerileri alınacak.
Anket çalışmalarıyla ilgili bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, 2014 yılı anket sonuçlarının tüm hizmet birimlerinin katılımında gerçekleştirilecek bir çalıştayda değerlendirileceğini ve gerekli yerlerde aksiyon alınmasını sağlayacaklarını belirtti. Aybak, “Kurumumuz bütüncül bir toplam kalite yönetimi anlayışı ile TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli çalışmalarını sürdürmekte, anket çalışmalarını hizmet sunumunun kalitesini artırmak amacıyla kullanmaktadır. Nihai amacımız ise hizmet kalitesini yükseltmek, abonelerimizin memnuniyet düzeyini artırmaktır” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz öncülüğünde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün EFQM Mükemmellik Büyük Ödülü’nü hedeflediklerinin altını çizen Aybak, "Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Mükemmellik Ödülü, ne kadar başarılı olduğumuzu gösteren önemli bir gösterge olacak. Kalite çalışmalarının sürdürülmesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.