Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri, ‘Su ve Yaşam’ konulu resim ve slogan yarışması ödül töreni ile sona erdi. Yarışmada, ‘Su ÖZGE Bir Candır’ sloganı birinci oldu.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, ‘22 Mart Dünya Su Günü’ kapsamında düzenlediği etkinliklerin sonuncusu, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. ‘Su ve Yaşam’ konulu resim ve slogan yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) temsilcileri, kamu kurum, kuruluş ve oda temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, etkinlikleri, özellikle çocukların zihninde suyun yer edip, tasarruftan kalıcı bir davranış biçimi kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Etkinlikleri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve tüm ilçelerde öğrencilere ulaştıklarını belirten Aybak, düzenledikleri eğitimlerle suyun önemi ve su tasarrufunu anlattıklarını kaydetti.
Etkinlikte, TEGV Mersin Öğrenim Birimi ve MESKİ yetkililerinin, suyun önemine ilişkin sunumlarının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından "Kavuklu ve Pişekar" isimli ortaoyunu sahnelendi.
Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, Mersinlilere kaliteli hizmet sunmak için projeler üretmeye ve uygulamaya devam ettiğini, Dünya Su Günü kapsamında 14 gün boyunca da suyun önemini anlattığını dile getirdi. Suyun dünyada stratejik bir madde olduğuna dikkat çeken Kocamaz, su konusunda gençlerin gelecekte sıkıntı çekmemesi için bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Öğrencilere, suyun önemini anlatarak, suyu tasarruflu kullanmalarını isteyen Kocamaz, “İçilecek suyun miktarında her geçen gün azalmalar meydana geliyor. Evlerinizde suyu tasarruflu kullanarak suya sahip çıkmalısınız. En ucuz su, tasarruf edilen sudur. Suyu ne kadar tasarruflu kullanırsanız o kadar kazançlı çıkarsınız. Suyun geleceği, insanlığın geleceğidir” dedi.
Suyun öneminin dünyada stratejik açıdan her geçen gün arttığına vurgu yapan Başkan Kocamaz, böyle bir dönemde suyu en iyi şekilde kullanmanın ve çevreyi kirletmemenin, insanoğlunun ibadet aşkıyla öncelikli görevi olduğunu belirtti. Suyun tasarrufu konusunda büyükleri yönlendirmeleri için çocuklara tavsiyede bulunan Kocamaz, “Bu evrenin sahibi olarak, bundan sonraki yaşamınızda evreni daha iyi korumaya, çevreyi kirletmemeye, cadde ve sokaklara tükürmemeye, ayrıca bunları yapanlara da engel olmaya gayret edeceksiniz. Çünkü sizler saf ve temizsiniz. Sizler nasıl bir anlayışla ülkeye sadakatle yetişirseniz, bundan sonra gelecek nesiller de aynı şekilde doğaya ve ülkeye sahip çıkacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ‘Su ve Yaşam’ konulu resim ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Slogan yarışmasında birinci olan 8 yaşındaki Elif Nevan Koçer’in, ‘Su ÖZGE Bir Candır’ sloganı büyük takdir topladı.