Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu’nun düzenlediği ’Geleceğin İletişimcileri’ yarışmasında Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri iki birincilik ve bir ikincilik ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.
Ankara’da TRT Arı Stüdyoları’nda gerçekleştirilen ve TRT Okul kanalından canlı olarak yayınlanan ödül törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yanı sıra TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, TRT yöneticileri ve davetliler katıldı. Yarışmada 60 İletişim Fakültesi’nden 700 eser yer aldı. Finale ise 13 İletişim Fakültesinden 4 kategoride ilk beş arasında yer alan eser sahibi öğrenciler davet edildi.
MEÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi Oğuz Bulut, Televizyon Yayıncılığı Dalı, Drama Tekniğiyle Üretilmiş Kısa Film kategorisinde ’Bağ’ eseriyle birinci oldu. Bulut’un ödülü yapımcı Birol Güven tarafından verildi.
MEÜ’ye bir birincilik ödülü de ’Televizyon Spor Haberi’ kategorisinden geldi. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Harun Bor, Murat Erol, Victoria Bukareva ve Maksat Rejepov, ’Bocce Aşkı’ eserleriyle birinci oldu. Öğrencilere, birincilik ödülü Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı tarafından verildi.
Gecede, Sesli Görüntülü Habercilik Dalı, ’Radyo Haberleri’ kategorisinde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Orhan Sevinç, Eda Özyurt ve Fatımatüzzehra Maslak ’Organ Bağışı’ eseriyle ikincilik ödülünün sahibi oldu. Öğrencilerin ödülleri Reuters Haber Ajansı Ankara Haber Müdürü Orhan Coşkun ve A Haber Ankara Haber Müdürü Murat Akgün tarafından takdim edildi.
Törenin ardından TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ve TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman ödül alan öğrencileri tebrik etti. Ödül alan öğrenciler para ödülünün yanı sıra TRT Eğitim ve Staj Programı’na katılma hakkı elde etti.