Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza attı. Tarhan, küreselleşmenin negatif etkilerini ortadan kaldırmaya destek olmaları için sorumlu vatandaşlık kavramını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
Mezitli Belediyesi, Türkiye’de çok az belediyenin imzaladığı Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak, ilkeleri kabul etti. Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ın imza attığı ve insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında belirlenen 10 ilkeden oluşan sözleşme, küreselleşmenin negatif etkilerini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Sözleşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yapan Başkan Tarhan, demokratik, halkçı, katılımcı ve saydam yönetim anlayışı ile gelecek nesillere emanet edebilecekleri bir kent yönetimi hedeflediğini vurguladı. Türkiye’de çok az sayıda belediyenin bu sözleşmeye imza attığına dikkat çeken Tarhan, "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği gibi kentimizin sürdürülebilir yönetimine katkıda bulunacak uluslararası ve ulusal işbirlikçi kurumlardır. Bu kurumlar ile yaptığımız sözleşme ve üyelikler ile kurumsal olarak hedeflerimize ulaşıyoruz. Geleceğe, gençliğimize aydınlık yarınlar bırakmak istiyoruz. Küresel ilkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak, kolektif hareketin gücünden yararlanarak, kurum ve kuruluşların, küreselleşmenin negatif etkilerini ortadan kaldırmaya destek olmaları için sorumlu vatandaşlık kavramını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.