Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları ile birlikte klasik müziği kırsala taşıdı. MDOB sanatçıları, Kuzucubelen Mahallesi’nde halkla buluşarak hem enstrümanlarını tanıttı hem de mini bir konser verdi.
Mezitli Belediyesi, MDOB ile ortak çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda, bölgede kırsal alanda yaşayan öğrencilerin ve vatandaşların opera ve bale ile tanışmasını sağlamak amacıyla Kuzucubelen Mahallesi’nde vatandaşlar ve özellikle öğrencilerle MDOB sanatçıları bir araya geldi. Etkinliğe, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte, öğrencilere enstrümanlarını tanıtan sanatçılar, daha sonra tanıttıkları enstrümanları minik öğrencilerin denemesine izin verdiler. Tanıtımın ardından öğrencilere mini bir konser veren MDOB sanatçıları, minikleri klasik müzikle tanıştırdılar.
Konser öncesi konuşan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, "Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımız ve öğrencilerimizi sanat ve sanatçıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye olarak kültür, sanat ve spor faaliyetlerine son derece önem veriyoruz. Özellikle kırsal bölgelerimizde daha önce sanatsal etkinliklerle tanışmamış vatandaşlarımız ve çocuklarımıza yönelik sanatsal faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. İleriki günlerde belediyemizin desteğiyle kırsal alanlarda yaşayan tüm herkesi Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarımızla buluşturacağız” dedi.
Konserden sonra hayatlarında ilk defa orkestra sanatçılarını ve enstrümanları bu kadar yakından tanıma fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler.