Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Mezitli bölgesinde kırsal alanlarda yaşayan vatandaşları, çeşitli etkinliklerle bir araya getirmeye devam ediyor.
Mezitli Belediyesi bölge halkını kaynaştırmak adına, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyelerini, Doğançay Mahallesi sakinleri ile buluşturdu. Doğançay Mahallesi’nde gerçekleştirilen ’Türk Müziği Konseri’nde, ÇYDD bünyesinde kurulan ’Çağdaş Koro’ sahne aldı. Doğançay Mahallesi okul alanında yapılan konsere, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken, ÇYDD Mersin Şube Başkanı Gülten Kolbaşı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Şef Süheyla Ballıca yönetimindeki ’Çağdaş Koro’ tarafından seslendirilen eserler mahalle sakinleri tarafından büyük beğeni gördü.
Amaçlarının insanları bir araya getirmek olduğunu belirten Başkan Tarhan, "Dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun herkesin kucaklaşmasını sağlamak ve Türkiye’yi aydınlık günlere götürmek. Bu gibi etkinliklerde el ele, omuz omuza vererek başaracağız. Paranız varsa yol yapar, kaldırımlar döşersiniz, yeni baştan bir şehir yaratırsınız. Ancak insanları bir araya getirmek, parayla olmuyor. Her koşulda halkımızla birliği ve bütünlüğü sağlamaya çalışıyoruz. Bunu da kendimize görev bildik. Kırsal alanda yaşayan şalvarlı ve başı örtülü vatandaşlarımız ile şehirde yaşayan başı açık kot giyen vatandaşlarımızı bir araya getirdik, tıpkı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dilediği gibi. Bunun yanında demokratik bir Türkiye’de hep birlikte hareket etmek için mücadele veriyoruz. Biz mücadelemizi, koromuzun muhteşem şarkıları ile birlikte, hep bir ağızdan türküler söyleyerek, omuz omuza halaylar çekip, doyasıya oynayarak, kısacası her zaman belirttiğim gibi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde büyük bir aile olarak başaracağız" dedi.
Koronun müzik ziyafetiyle doyasıya eğlenen mahalle sakinleri, unutamayacakları bir konser yaşadı. Mahalle sakinleri tarafından, tüm davetlilere sıkma ve ayran ikram edildi.