Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve sahiplerine indirimler dahil çeşitli avantajlar sağlayan ‘Mezitli Kart’, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde ders konusu oldu.
Mezitli Belediyesi’nin ‘İçinde Sadece İnsan Var’ sloganıyla uygulamaya geçirdiği ‘Mezitli Kart’, sadece yerel yönetimlerin değil, üniversitelerin de dikkatini çekti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından, vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayata geçirdiği proje, Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde ders konusu oldu. Vatandaşlarla esnafı buluşturan, belediye hizmetlerinde öncelik sağlayan ‘Mezitli Kart’, Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde görülen Yerel Hizmetler adlı ders kapsamında işleniyor.
Bahar dönemi proje ödevi olarak konuyu ele alan Caner Karabıyık, belediye tarafından kart hakkında bilgilendirildi. Gerekli tüm bilgileri aldıktan sonra ödev kapsamında belirtilen ’Yorum ve Düşüncelerimiz’ bölümünde sistemin altyapı olarak gayet sağlam ve yeterli güvenliğe sahip olduğunu kaydeden Caner Karabıyık, kartın başarılı ve inovatif olduğu kanaatine vardığını belirtti.
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Tarhan, ‘sosyal belediyecilik’ anlayışını benimsediklerini belirterek, “Yaptığımız çalışmalarımızın tüm Türkiye’ye örnek olduğunu görebilmek, bizleri oldukça gururlandırıyor. Mezitlimizi dünya duyacak demiştik, hedefimize giderek yaklaşıyoruz. Halkımızdan aldığımız enerji ile çalışma azmimizi kaybetmeden Mezitli ve Mersinli vatandaşlarımızı hayata geçireceğimiz birçok yeni proje ile şaşırtmaya devam edeceğiz" dedi.