Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte yoğun bir çalışma temposuna girerek, sahil temizliğine başladı.
Mezitli Belediyesi’ne bağlı ekipler, yaz aylarına girilirken Mezitli sahillerindeki çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Mezitli Deresi’nde çalışmalarına başlarken, Viranşehir Mahallesi’nde derenin denize döküldüğü alanda kış aylarında sel sularının getirdiği çamur ve taş artıklarının oluşturduğu birikintilerin dere ağzında oluşturduğu su göletinin sivrisinek için üreme yatağına dönüşmemesi için dere yatağını temizledi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü de sahil temizlik çalışmalarını başlattı. Ekipler, halkın yaz sezonunu temiz, rahat bir şekilde geçirmesi için Tece sahillerinden başlayarak sahil şeridindeki taşları temizlemeyi sürdürüyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Yaz aylarında bölgemizde yazlığı bulunan vatandaşlarımız tatillerini geçirmek için geldiğinde Mezitli nüfusumuz bir misli daha artmakta. Artan hizmet ihtiyacını kapatmak için belediye personelimiz iki katı emek sarf etmektedir. Yaz sıcağını deniz kenarında ya da yaylalarımızda serinleyerek geçirmek isteyen vatandaşlarımıza sorunsuz bir yaz mevsimi yaşatabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.