Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Hıdrellez Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, eşi Sembol Tarhan ile uzun süre dans ettiği şenlikte, vatandaşlar dileklerini güllere yazdı, dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı, yakılan ateş etrafında gönüllerinde eğlendi.
Mezitli Belediyesi, Viranşehir Pompeiopolis Parkı önündeki sahilde Hıdrellez Şenliği düzenledi. Şenliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, birbirinden güzel aktivitelerle eğlenceli saatler yaşadı. Akşam saat 22.00’de başlayan şenlikte vatandaşlar, Mezitli Belediyesi Sanatevi kurs eğitmeni İrfan Gözütok’un seslendirdiği melodilerle unutulmaz bir gece yaşadı. Sahilde yakılan ateşlerin etrafında toplanan vatandaşlara, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan ile CHP milletvekili adayları da eşlik etti. Başkan Tarhan, şenlikte eşi Sembol Tarhan ile Samanyolu şarkısı eşliğinde dans etti.
Şenlikte bir konuşma yapan Başkan Tarhan, belediye olarak her zaman her fırsatta her kesimi bir araya getirmeye çalıştığını söyledi. Bu çerçevede, özellikle sanat çalışmaları ve spor alanındaki çalışmalarla vatandaşları buluşturduklarını ve buluşturmaya devam edeceklerini belirten Tarhan, “İleriki günlerde daha geniş kitleler halinde coşkulu etkinliklerimiz olacak. İlkini düzenlediğimiz Hıdrellez Şenliği’ni geleneksel hale getireceğiz. Bu gece hepinizin hayallerinin ve umutlarının gerçekleşmesini diliyorum. Tek amacımız halkımızın mutluluğudur. Göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizde dayanışma ve kaynaşma ruhumuzu daha çok arttırdık. İnsanların birbirine daha güler yüzle bakmaları için çalışıyoruz. Herkes gülsün istiyoruz. Her günümüz bahar gibi olsun. Ben tüm halkımı çok seviyorum. Sizlerde birbirinizi çok sevin istiyorum" dedi.
Konuşmasının ardından halkın arasına katılan Başkan Tarhan, vatandaşları kucaklayarak, sohbet edip eğlencelerine ortak oldu. Sahilde önceden hazırlanmış güllere dileklerini yazan vatandaşlar, müziğin ve eğlencenin tadını çıkardılar. Şenliğe katılan vatandaşlar, ateş etrafında dans ederek, halay çekti, dilek fenerlerini gökyüzüne uçurup, yakamoz eşliğinde denize dileklerini bıraktılar.