Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Sanatevi’nde gitar, keman ve bağlama kurslarına katılan 8-17 yaş arasındaki kursiyerler, eğitimlerinin sonunda Mezitli halkına hünerlerini sergilediler.
Sanatevi’nde gitar, keman ve bağlama kurslarına katılan çocuk ve genç kursiyerler, 8 ay boyunca müzik eğitmeni İrfan Gözütok’tan özel eğitim aldılar. Kursiyerler, eğitimlerinin sonunda düzenlenen konserde, ailelerine ve davetlilere hünerlerini sergilediler. Sanatevi’nde gerçekleşen konsere Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği konserde, kursiyerler keman, bağlama ve gitar enstrümanları ile yurdun çeşitli yerlerine ait eserler seslendirdi. Performansları ile büyük beğeni alan kursiyerlere katılımcılar ve aileleri de eşlik etti.
Konserde bir konuşma yapan Başkan Neşet Tarhan, göreve geldiği günden bu yana Mezitli halkı ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, "Görüyorum ki, her geçen gün katılımcı kitlemiz çok daha fazla artıyor. Bunu göz önünde bulundurarak Mezitlimize büyük bir ’Kültür Merkezi’ yapmak için kolları sıvadık. Artık tüm etkinliklerimizi Mezitli’ye yakışır yeni merkezimizde yapacağız. Emek ve tabi ki sizden aldığımız güçle Mezitlimizi büyütüyor ve güzelleştiriyoruz. Sizin desteklerinizi her zaman bekliyorum. Tüm etkinliklerimizi burada olduğu gibi dolduralım istiyorum" dedi.
Tarhan, ilerleyen tarihlerde Mezitli’ye binlerce kişinin katılabileceğiz büyük bir ’Amfi Tiyatro’ yapmayı düşündüğü de söyledi.