Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, hizmet alanı ve yeşil alanlarda usulsüz şekilde açılan ticari işletmelerin yıkımına devam ediyor.
Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyeye ait hizmet alanı ve yeşil alanlarda ticari yapılaşmaya giren işletmelerin yıkım işlemleri sürüyor. Daha önce ilçede birçok işletmenin yıkım kararını alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, son olarak Menderes Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi üzerinde bulunan ve usulsüz olarak yeşil alan üzerine yapılan bir işletmeyi yıkarak, halkın kullanımına açıyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Tarhan, herhangi bir yasal zemini olmayan söz konusu işletmelerin yapılan bildirimlerin ardından yıkımını gerçekleştirdiğini belirtti. Tarhan, "Yıkılan yerlerimizde en kısa sürede yeni projelerle gerekli park ve peyzaj çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Halkımızın çıkarı doğrultusunda hareket ederek, ilçemizde yeşil alan sayımızı çoğaltacağız. Ranta karşı çıkacağız demiştik. Çıkmaya da devam ediyoruz. Bizim önceliğimiz Mezitli halkımızın huzuru ve mutluluğudur. Bu doğrultuda hizmetlerimizde hiçbir engel tanımadan kararlı ve emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.