Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, Mezitli Belediyesi tarafından tahsis edilen arsaya hayırsever vatandaş Bircan Tüfekçioğlu tarafından yaptırılacak anaokulunun temelini, düzenlenen törenle Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan attı.
Fatih Mahallesi’nde bulunan 1038 metrekarelik alanda inşa edilecek ’Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Anaokulu’nun temel atma törenine, Başkan Tarhan eşi Sembol Tarhan ile katılırken, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da törende yer aldı. Mezitli Belediyesi’ne ait arsaya yapılacak anaokulunun tüm masrafları Bircan Tüfekçioğlu isimli hayırsever vatandaş tarafından karşılandı.
Temel atma töreninde konuşan Başkan Tarhan, "Bugün burada atılan temel, Mezitli’de yaşanılan gücün, güvenin, birlik ve beraberliğin göstergesini açıkça ortaya koyuyor. Bizimle dayanışma ruhu ile yürüdükleri için başta halkımız olmak üzere meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Eğitim ve öğretim seviyesinin, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en büyük etken olduğunu vurgulayan Tarhan, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ’O gençlik ki, hiçbir şeyi unutmayacaktır. Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.’ İşte burada, gençler için bir başlangıç oluşturmak için bulunuyoruz. Herkesin bildiği gibi ülkemizde en çok gereksinim duyduğumuz konu eğitimdir. Atılan bu temel, eğitime son derece önemli katkı sunacaktır. Ben inanıyorum ki, kendisi de eğitimci olan Bircan Tüfekçioğlu’nun bu davranışını herkes örnek alacaktır" ifadelerini kullandı.
Temeli atılan anaokulunun adının meclis üyelerinin oy birliği ile alındığını hatırlatan Tarhan, şöyle devam etti: “Belediyemizin meclis üyesi olan Mimar Selami Arıcı’nın da projenin çiziminde çok büyük payı bulunuyor. Kendisi karşılık beklemeden desteklerini sundu. Bircan Tüfekçioğlu’nun anaokulu öğretmeni olan sevgili kızı Dilbin ve eşi Veysi Tüfekçioğlu’nun desteği ile Mezitli, modern bir anaokuluna kavuşacaktır. Bircan Tüfekçioğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yaptık mı en iyisini yapıyoruz. Bir taraftan yasal olmayan yapıları yıkıp, halkımızın kullanımına açıyoruz, diğer taraftan yeni projeler oluşturmak için gece ve gündüz çalışıyoruz. Asla yıkıcı bir belediye olmadık. Her zaman yapıcı bir belediye olduk. Bugün burada gördüğünüz gibi geleceğe yönelik yaptırımlar doğrultusunda ilerliyoruz."
Duygu ve düşüncelerini belirtirken oldukça duygulanan Bircan Tüfekçioğlu ise öğretmenlik yıllarında yaptığı tasarruflar ve eşinin desteği ile kurduğu hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. Hayalinin gerçekleşmesi yolunda desteklerini esirgemediği için Başkan Tarhan’a teşekkür eden Tüfekçioğlu, okulun Mezitli’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Tüfekçioğlu ve Başkan Tarhan butona basarak anaokulunun temelini attılar. Anaokulunun 4 ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi.