Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Kişisel Gelişim’ seminerleri devam ediyor.
Yenişehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya tarafından verilen seminer ilk gün "Etkili İletişim ve İlham Veren Liderler" başlığıyla din adamlarına yönelik yapıldı. Etkinliğin ilk gününe Mersin Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve din görevlileri katıldı. Vali Yardımcısı Kartal, toplumu bir arada tutan değerlerin başında dinin geldiğini belirterek, bu değerleri nasıl canlı tutulabileceğine ilişkin görüşlerini açıkladı.
Babasının yıllarca Mersin’de imamlık yaptığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Koca ise çocukluk ve imam hatip lisesinde okuduğu yıllara ait anılarını salonda bulunanlarla paylaştı. Din görevlilerinin çevreleri ile nasıl etkili iletişim kurabileceği konusunda görüşünü de ifade eden Koca, din görevlilerinin çocukların zararlı ve kötü alışkanlıklardan korunması için yapması gerekenleri de belirtti.
Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Alişan Kapaklıkaya tarafından verilen seminerlerin ikinci gününde yönetici, öğretmen, öğrenci ve milli eğitim personeline kişisel gelişim hakkında bilgiler verildi. Yenişehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin ikinci günü üç oturumda gerçekleştirildi. İlk oturumda öğrencilerle buluşan Kapaklıkaya, öğrencilere deneyimlerini aktararak, "Her öğrenci öğrenebilir ancak, her öğrenci aynı şekilde öğrenemez. Öğrenciler kendi stillerini belirledikten sonra daha kolay ve kalıcı öğrenme gerçekleştirebilirler" dedi.
Öğlen gerçekleşen ikinci oturumda yöneticilerle bir araya gelen Kapaklıkaya, personelin motivasyonu, kurum içi iletişim, verimin maksimum düzeye çıkarılması, çalışanların kendilerini işe adamaları konularında idarecilerin yapması gerekenleri sıraladı.
Akşam gerçekleştirilen üçüncü oturumda ise Kapaklıkaya, öğretmenler ve milli eğitim personeliyle bir araya geldi. Kapaklıkaya, bir kurumda çalışan bir insanın kendisini sistemin en önemli parçaları olarak görmesi, ’Ben olmazsam burası eksik kalır’ diye düşünmesinin kendini işine ve mesleğine adaması için gerekli olduğunu ifade etti. Yaşadığı deneyimleri seminerlerinde sohbet havasında salonda bulunanlarla paylaşan Kapaklıkaya’nın kullandığı dil ve üslup salonda bulunanların büyük beğenisini kazandı.