Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, tatil sezonunun yaklaşması ile birlikte trafikte artış olacağı yönünde sürücüleri uyardı.
Selvi, yaptığı açıklamada, bu hafta okulların kapanması ve seçimlerin yapılması ile birlikte tatil trafiğinin yoğunlaşacağına dikkat çekerek, kazalara karşı dikkatli olunması konusunda tatilcileri uyardı. Ölümlü kaza olaylarının haziran, temmuz ve ağustos aylarında daha çok görüldüğünü belirten Selvi, "Sürücüler uykusuz ve yorgun şekilde yola çıkmamalı. Seyahate başlamadan önce düzenli uyumaya dikkat edilmeli. Araç kullanırken dikkatin dağılmaması için cep telefonu kapatılmalı. Trafik kurallarına muhakkak uyulmalı. Ayrıca, aracın bakımı da ihmal edilmemeli" dedi.
Selvi, sürücülerin aç karnına seyahate çıkmamaları gerektiğini de işaret ederek, "Ağır yemek refleksleri azaltır. Bu nedenle sebze ve meyve tarzı gıdalar tercih edilmeli. Ayrıca, çeşitli hastalıkları olan sürücüler de doktor kontrolünden geçmeli, kullanacağı hapların yan etkisi olup olmadığını sormalı. Direksiyon başında sigara içilmemeli. Sürücüler, yolculukta yanlarına su, kuru ya da yaş meyve almalı. Aşırı dikkat ve yol stresi nedeniyle oluşabilecek kan şekeri düşüklüklerine karşı aralıklarla bu gıda ve içecekler tüketilmeli. Sürücüler bir günde 8 saatten fazla araç kullanmamalı ve her 200 kilometre veya 3 saatte bir en az 10-15 dakika dinlenmeli. Bu süre içinde araçtan inilip, kan dolaşımını artıran hareketler yapılmalı, derin nefes alma teknikleri uygulanmalı” diye konuştu.