Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), üniversite öğrencilerini ağırlamaya devam ediyor. Toros Üniversitesi öğrencileri de MTOSB’yi ziyaret ederek, fabrikaları gezdi.
Toros Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 1. sınıf öğrencileri, İş Sağlığı ve Güvenliği Öğretim Görevlisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mahmut Doğan ve Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Güngör ile birlikte MTOSB’de fabrikaları gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Fabrikaları, görevlendirilen iş güvenliği uzmanları gözetiminde gezerek üretim konuları ve iş sağlığı ve güvenliği konularında ayrıntılı bilgiler alan üniversite öğrencileri, çalışmaları yerinde gözlemlediler. Öğrenciler, MTOSB’yi tanıtan bir kısa film ve ile Türkiye’nin geçmişten günümüze geçirdiği evreleri ve iş hayatında başarılı olmanın yollarını anlatan Vasat isimli filmi izlediler.
Gezinin amacına ilişkin bilgi veren Öğretim Görevlisi Doğan, “Uygulama kapsamında hem bölüm öğrencilerinin teoride öğrendiklerini sahada pratiğe dökerek mesleki deneyim kazanımlarını sağlamak hem de iş sağlığı ve güvenliği anlamında güncel gelişmeleri sektöre aktarmak ve tam donanımlı bir iş güvenliği uzmanı olmalarına katkıda bulunmak amaçlanmıştır” dedi.
Üniversite öğrencilerine hitap eden MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise eğitime çok önem verdiklerini belirterek, organize sanayi bölgelerinde ilk olan Özel MTOSB Meslek Lisesi’ni kurduklarını söyledi. Amaçlarını, geleceğin teminatı olan gençleri, çağını iyi okuyan, bilimsel çalışmaların içinde olan bireyler olarak yetiştirirken, diğer taraftan kendi kültürü ve kökünü unutmayan bireyler olmalarını sağlamak olarak açıklayan Tekli, “MTOSB’deki tüm işletmeler, iş sağlığı ve güvenliğine çok önem vermektedir. Siz üniversite öğrencilerinin fabrikalarımızı daha sık ziyaret etmenizi istiyoruz. Ayrıca sizlere teoride öğrendiklerinizi pratiğe dökme şansı da vermek istiyoruz’” diye konuştu.