Mersin’in ve Türkiye’nin ilk kadın İl Belediye Başkanı Müfide İlhan heykeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çevre düzenlemesinin ardından açıldı.
Kültür Park içinde yer alan ve heykeltıraş Prof. Dr. Berika İpekbayrak’ın tasarladığı anıt heykelin görkemli açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ve Ayla Börekçi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, daire başkanları, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Kocamaz, Türkiye’ye, özellikle de kadınlara öncülük yapmış çok büyük bir değerin bundan sonrada hatırlanması, örnek alınması düşüncesi ile hazırlanan Müfide İlhan heykelinin açılmasından büyük mutluluk duyduğu ifade ederek, "Bir bayan, Mersin’de ve Türkiye’ de ilk defa İl Kadın Belediye Başkanı seçiliyor. Bu,1950’li yıllarda hayal bile edilemezdi. Bu ilk, hem Mersinimiz, hem de ülkemiz açısından çok önemli’’ dedi.
Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini başka milletlerin çizeceğini vurgulayan Kocamaz, ‘’Bizim yerel yöneticiler olarak geçmişimize sahip çıkma mecburiyetimiz var. Biz kentte ortak payda oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. İnsanların fikirleri, düşünceleri, inançları, kökenleri farklı olabilir ama aynı kentte yaşıyorsak, o kentin bireyi isek, aynı ailenin içerisinde yaşıyoruz demektir. Dolayısıyla bizlerin, Mersin’de bir ortak payda oluşturmak konusunda gayret göstermemiz gerekir’’ diye konuştu.
Müfide İlhan’ın kızı Simla İlhan ise anıt heykelin açılmasına destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek, bu anlamlı açılışın bir parçası oldukları için de gurur duyduklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından heykelin açılışı yapıldı. Başkan Kocamaz, Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ve Ayla Börekçi ile heykelin yapımında emeği geçen İlksen Songuç Dinçer’e çiçek taktim etti.