Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen “Eğitimde Başarı” ödüllerini, Mersin Valisi Özdemir Çakacak verdi.
MÜSİAD Mersin Şubesi’nin öğrencilere yönelik düzenlediği ‘Eğitimde Başarı’ Ödül Töreni’nin ikincisi Akdeniz İhracatçılar Birlikleri’nde gerçekleştirildi. Törene, Vali Çakacak’ın yanı sıra 7 Haziran’da Mersin AK Parti’den milletvekili seçilen Yılmaz Tezcan, Mustafa Muhammet Gültak, MÜSİAD Genel Merkez Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Halim Aydın, il ve ilçe protokolü, dernek üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Çakacak, işadamlarının Türkiye’nin ekonomik gelişmesine ve büyümesine öncülük ettiğini, her şeyin ithal edildiği bir dönemden çıkıp, dünyanın dev ekonomileriyle yarışır hale gelen Türkiye’nin bu noktaya ulaşmasında Türk işadamlarının çok büyük payı olduğunu belirtti. Çakacak, “İşadamlarımız sadece ekonomiye değil, hem bireysel olarak hem de içinde bulundukları sivil toplum kuruşları ve meslek örgütleri vasıtasıyla ilimizin ve ülkemizin sosyal ve kültürel gelişimine de büyük katkı sağlamaktadır” dedi.
Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu, her türlü gelişme ve kalkınmanın temelinin eğitime dayandığını dile getiren Çakacak, “2023 yılında ülkemizin ekonomisi en büyük dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmesini istiyorsak ilk önceliğimiz eğitim ve eğitimde kaliteyi yükseltmek olmalıdır. Okullarımızın fiziki mekanları devletimizin katkıları ve hayırseverlerimizin yaptıkları yatırımlarla belli bir seviyeye geldi. Mersin olarak özellikle okul öncesi eğitimde Türkiye’nin en önde gelen illerinden biriyiz. Sadece bu bile Mersin olarak eğitime ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Eğitime ne kadar önem verir, çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi hazırlayabilirsek ülkemiz de aydınlık yarınlara o oranda daha çabuk ve güçlü olarak ulaşır” diye konuştu.
Eğitime yapılan yatırımlar kadar eğitime verilen desteğin de önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, “Başarılı öğrencilerimize verilen ödüller madden çok değerli olmayabilir, ancak önemli olan manevi değeri ve öğrencilerimizin onore edilmesidir. Biz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Sevgili gençler, bu ülkeyi çok daha ileri noktalara sizler götüreceksiniz. Sizden çok şey bekliyoruz. Yapacağınız tek şey çalışmak ve hedefinize koşar adımlarla ilerlemektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve güçlü bir devlettir. Büyük ve güçlü devletlerin gençleri de büyük düşünür, büyük idealler ve hedefler peşinde koşar. Hedefleri ve idealleri büyük olanın geleceği de büyük olur. Başarılarınız daim olsun” şeklinde konuştu.
MÜSİAD Genel Merkez Eğitim Komisyonu Başkanı Dr. Aydın da dernek olarak eğitime çok önem verdiklerini ve dernek bünyesinde ilk kurulan komisyonlardan birinin eğitim olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından, Vali Çakacak ve protokol üyeleri, merkez ilçelerin lise birincilerine ödüllerini ve başarı belgelerini verdi.