Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçedeki gazinoların en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar şehir dışına taşınacağını söyledi.
Başkan Yılmaz, Mayıs ayı meclis toplantısında, ilçede gazinoculuğun 50 yıllık bir kültürden geldiğini ifade ederek, "50 yıllık bu kültürü akşamdan sabaha kadar yok edemezdik, verilen ruhsatı geri alamazdık. Ama ben Mut Belediyesi Başkanı olduğum sürece yeni ruhsat vermedim. Daima dik durdum. Belediye başkanı olduğum günden beri uğraş verdim sonunda başardım. En geç 31 Aralık 2015 tarihinde şehir merkezine taşınacaklar” dedi.
İlçe merkezinde 7 gazino bulunduğunu belirten Yılmaz, "Ben göreve geleli 1 yılı geçti. Çevre il ve ilçelerle Mut kıyaslandığında 65 bin nüfuslu bir ilçede şehir merkezi ve dışı olmak üzere toplam 16 gazino var. Halkıma çarşının içindeki gazinoları şehir dışına çıkarmakta kararlı olduğumu ve bedeli ne olursa olsun şehir dışına çıkacak sözü verdim. Uğraşlarım sonucu şehir merkezindeki gazino sahipleriyle bir anlaşma sağlayarak hepsinden tek tek en geç 31 Aralık 2015 tarihinde iş yerlerini boşaltıp şehir dışına taşınmış olacaklarına dair birer yazı aldım. Artık halkıma vermiş olduğum sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Konuşmasının ardından MHP, AK Parti ve CHP meclis üyeleri ve toplantıya katılan vatandaşlar, Başkan Yılmaz’ı ayakta alkışladı.