Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY)Mersin Şube Başkanı Nur Baştuğ, teşkilata mensup başarılı 81 üniversite öğrencisine dönem sonuna kadar burs verdiklerini söyledi.
PEKAY tarafından, halen görevde olan, şehit, gazi ve malül emniyet teşkilatı mensuplarının üniversitede öğrenim gören çocuklarına eğitim bursu desteği verebilmek için Mersin Polisevi’nde yemekli etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan PEKAY Şube Başkanı ve Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’un eşi Nur Baştuğ, amaçlarının birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti. PEKAY derneğinin kuruluş amacından bahseden Baştuğ, "Derneğimizin kuruluş amacı, halen çalışan, emekli olan, görevleri sırasında şehit düşen, gazi ve malül olan polis teşkilatı mensuplarımızın hanımları arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak. Eğitsel, sosyal ve kültürel sorunlarına ilişkin yol gösterici çalışmalar yaparak, teşkilat mensubu eş ve çocuklarımızın, büyük emniyet ailesinin birer ferdi olduklarını hissetmelerini sağlamak" dedi.
Kamu yararı gözeterek etkinlikler düzenleyip, eğitime katkı yapmak istediklerinin altını çizen Baştuğ, "Çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim desteği vermek istiyoruz. Günün şartlarına göre ihtiyaç duyulan alanlarda kamu yararı gözetilerek çeşitli etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Bugüne kadar derneğimiz merkez ve ilçelerimiz de dahil olmak üzere yaptıkları etkinliklerde elde edilen yardımlarla teşkilat mensubu çocuklarımızdan başarılı 81 üniversite öğrencimize dönem sonuna kadar burs verilmektedir. Bu bağlamda gençlerimizin eğitimi ile ilgili olarak devletimizin yanında sivil toplum kuruluşlarına, hayırseverlere, kısacası hepimize önemli görevler düşmektedir. Kültürüne, geleneğine, yardımlaşmayı ve paylaşmayı her zaman ön planda tutan, kimsesizlerin kimsesizi olan gönlü zengin bir milletin bireyleri olarak, bizlerin de bu gençlerimize destek vererek eğitim hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırma adına siz misafirlerimizin katkısı ile yapabileceğimiz çok şey olduğuna inancımın tam olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle etkinliğimize katılan siz değerli misafirlerimizin hoşça vakit geçirmelerini diliyorum" ifadelerini kullandı.