Merkezi Adana’da bulunan Çukurova Sanat Derneği Başkanı Heykeltıraş Bülent Harputlu, sanatçı Emine Kurtulan ve sanatevleri kursiyerleri Mersin’in Erdemli İlçe Kaymakamı Osman Taştan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretçiler adına Heykeltıraş Bülent Harputlu, Kaymakam Taştan’a sanata ve eğitime verdiği destek dolayısıyla “sanat ve eğitim” konulu bir eserini hediye etti.
Ziyarette konuşan Heykeltıraş Bülent Harputlu, “Erdemli’ye ve sanata gönül verenler, 1999 yılından beri Erdemli Kaymakamlığı’nın izni ve Erdemli Belediyesi’nin katkılarıyla ilçe sahillerimizde sanatsal etkinlikler yapılıyor. Tatilcilerin büyük rağbet gösterdiği Erdemli Belediyesi sanatsal etkinlikler platformunda taşlar ve rölyefler boyanıyor, heykeller yapılıyor, çamura minik eller şekiller veriyor. Tüm Erdemli halkının ve tatilcilerin ücretsiz olarak yararlanacağı bu kurslar yaz sezonu boyunca hizmet vermeye devam ediyor” dedi.
15 yıldır aralıksız devam eden etkinliklere katılımın her yıl bir önceki yıla göre katlanarak arttığını ifade eden Harputlu, “Bu durum yalnızca benim tarafımdan değil, resim öğretmenlerimiz Zelal Aksu, E. Semra Tekin, Başak Bahan ve El sanatları Halk Eğitim Öğretmeni Serkan Şafak tarafından da memnuniyet verici bulunuyor. Malzemelerini temin eden kursiyerler, etkinlik alanında marifetlerini göstererek kurs eğitmenlerinin gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Başarılı olan kursiyerler ise Çukurova Sanat Derneği tarafından başarı belgeleri verilerek ödüllendiriliyor” diye konuştu.
Sanat severlerin sosyal medyada, ödül törenlerini ve etkinlik çalışmalarını görselleştirerek Erdemli’nin adını tüm dünyaya duyurduklarının da altını çizen Harputlu, “15 yıldır kesintisiz olarak bu etkinliğin devam etmesini ve gün geçtikçe daha kapsayıcı olmasını, sanata ve sanatçıya verdiğiniz önem dolayısıyla başta siz sayın kaymakamımız Osman Taştan’a ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya, tatilcilerin olumlu yaklaşımları ile katılımcıların memnuniyetine borçluyuz” şeklinde konuştu.
Erdemli’nin sanatsal uğraşı anlamında grafiğinin hayli yüksek olduğunu anlatan sanatçı Emine Kurtulan ise, “Erdemli’de sanatsal faaliyetlere büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz. Bu ilgiyle birlikte sanatsal faaliyetlerin yürütüleceği daha geniş mekanlara da ihtiyaçlar ortaya çıkmaya başladı. Zaman zaman karşılaştığımız merakla sorulan ‘bu eserler Erdemli’de mi yapılıyor? ’ sorusu aslında nerede olduğumuzu bize anlatıyor. Desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlarımıza bu noktada katkısı çok büyük, kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
SANAT DUYARLILIĞI ARTTIRIYOR
Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ise, insanoğlunun kendisini sanatla ifade ettiğini belirterek, sanatın insanoğlunun duyarlılığını da arttırdığına dikkat çekti.
Sanata ve sanatçıya önem verdiklerini dile getiren Taştan, “Hep söylenir sanat yaşamı güzelleştirir, hayata değer katar. Yapılan sanatsal etkinlikleri izlediğimizde hakikaten yapılan faaliyetlere katılan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın çevreye olan duyarlılığının arttığı gibi faaliyetin yapıldığı yere de değer kattığını görüyoruz. Çalışmalarını fedakarca yürüten sanatçılarımıza emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.