Gazeteci Yazar Emine Şenlikoğlu, Mersin’in Erdemli ilçesinde düzenlenen "Aile ve Gençlik" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Kendisini dinlemeye bütünherkesin gelebileceğini ifade ederek konuşmasına başlayan Şenlikoğlu, geçmişte hakkında yalan yanlış yazıların çıktığını söyledi. Şenlioğlu, “İster başı açık olsun ister kapalı, ister Müslüman olsun, isterse başka bir dine mensup olsun ya da bir dine mensup olmasın, insanlar sohbetlerime katılabilir” dedi.
Salonu dolduran kadınlara seslenen Şenlikoğlu, çocuğun anne ve babasının aynası olduğunu belirterek, çocuklara karşı nasıl davranılması gerektiğini anlattı. Şenlikoğlu, "Çocuk çevresinde gördüklerini ve duyduklarını kaydeder. Aile eğitimi, yetişme tarzı, çocuğun hayatının her alanında etkilidir. Ceza verirken bile anne çocuğuna sevgi kelimeleri kullanmalı, onu sevdiğini belirterek, ‘ama daha önce yaptığın hataları görmezden geldim, fakat bu hatanın tekrarının olmaması için sana ceza vermem gerekiyor’ demeli, bu şekilde sevgi kelimeleri kullanılmalıdır” diye konuştu.
Evde iş yaptırılmayan çocuğun kendini yabancı hissedeceğini dile getiren Şenlikoğlu, “Evde anne çocuğuna küçük ev işleri yaptırmalı, kız çocuğuna kız gibi, erkek çocuğu da erkek gibi davranılmalıdır. Biz bugün ’çocuk’ deyip geçersek çocuk da yarın bizim için ’büyük’ der geçer. Onlarla konuşurken ağzımızdan çıkan her bir kelimeye dikkat edelim” dedi.
Diyanet-Sen Erdemli İlçe Temsilciliği’nden Havana Paksoy programın düzenlenmesinde emeği geçen yönetimlerine ve kendilerini aydınlatan Gazeteci Yazar Emine Şenlikoğlu’na teşekkür etti.