Silifke Belediyesi tarafından alınan hidrostatik tip vakumlu kompakt yol süpürme aracı, belediyenin araç filosuna dahil oldu.
Yolu ıslatarak toz çıkarmadan süpürme özelliğine sahip olan araç, hafta başı itibariyle program dahilinde belirlenerek ilçede hizmete başlayacak. Silifke Belediyesi olarak hem hizmet kalitesini yükseltecek hem de verimliliği artıracak teknolojik yatırımlar yaptıklarını belirten Dr. Mustafa Turgut, yeni alınan yol süpürme aracını inceledi.
Vakumlu yol süpürme aracının birçok özelliğinin bulunduğunu belirten Turgut, “Aracın kaloriferi, devrilebilir kabini, tavan taban havalandırması, kamera monitör sistemi, ayarlanabilir hidrolik direksiyon sistemi, bağımsız süspansiyon ve araç önünü yükseltme sistemi, güçlü vakum sistemi ve hidrolik çöp konteynırına topladığı çöpleri boşaltabilme sistemi var. Araçta, temizlik için olması gereken her şey düşünülmüş. Çöp süpürebiliyor, hortumlu vakumlama sistemiyle çöp toplayabiliyor, topladığı çöpü konteynırına boşaltabiliyor” dedi.